Metal Furniture Plus | Oprema za muzeje Metal Furniture Plus-a
Način čuvanja i izlaganja umetničko-istorijskih dela je zakonom propisan. U skladu sa tim, predviđeno je i kakva muzejska oprema može da se koristi. Oprema za muzeje iz ponude Metal Furniture Plus-a je odgovor na postavljene standarde i obezbeđuje visoki stepen zaštite umetničkih dobara od krađe, požara i vlage.
nosač za muzejske eksponate, nosač za eksponate, metalni nosač za muzejske eksponate, metalni nosač za eksponate, nosači za muzejske eksponate, nosači za eksponate, metalni nosači za muzejske eksponate, metalni nosači za eksponate, orman za nacrte, ormar za nacrte, ormani za nacrte, ormari za nacrte, orman za velike formate, ormani za velike formate, ormar za velike formate, ormari za velike formate, oprema za muzeje, ormani za nacrte, mreže za slike na izvlačenje, ramovi za čuvanje slika, numizmatički fijokar, muzej, opremu za smeštaj i čuvanje dokumentacije, odlaganje visećih mapa ili dokumenata A4 formata, dokumenta A4 formata, formata A1, A0 format, arhiviranje dokumenata, arhiviranje planova, nacrta, arhiviranje mapa velikog formata A1 i A0, čuvanje bibliotečkog materijala, arhiva muzeja, arhiva, arhiviranje, muzejski, depo muzeja, zaštita, umetnička dela, slike, ramovi, ram, slika, muzejska slika, mreža, mreža za slike, kartotečni ormani, kartotečni orman, kartotečni, orman, kartotečni ormari, kartotečni ormar, metalna oprema, metalni ormani, metalni ormari, metalni orman, metalni ormar, Metal Furniture Plus Beograd, jednostavan pristup slikama, 3d model, webgl, 3dwebvision
34
page-template-default,page,page-id-34,bridge-core-3.1.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Oprema za muzeje

- visok stepen zaštite umetničkih dobara -
MFP

Način čuvanja i izlaganja umetničko-istorijskih dela je zakonom propisan. U skladu sa tim, predviđeno je i kakva muzejska oprema može da se koristi. Oprema za muzeje iz ponude Metal Furniture Plus-a je odgovor na postavljene standarde i obezbeđuje visoki stepen zaštite umetničkih dobara od krađe, požara i vlage. Pored zaštite umetničko-istorijskih dela, neophodno je obezbediti opremu za smeštaj i čuvanje dokumentacije i bibliotečkog materijala, što je moguće upotrebom opreme za muzeje iz asortimana metalnih proizvoda firme Metal Furniture Plus iz Beograda. Opremu za muzeje čine: kartotečni ormani, omani za nacrte, mreže za slike na izvlačenje i nosači za muzejske eksponate.

  • za okretanje oko ormana da biste pogledali orman sa svih strana, držite pritisnuto levo dugme na mišu dok pomerate miš,
  • za približavanje i udaljavanje ormanu, koristite točkić na mišu, ili ga držite pritisnutim dok pomerate miš.

Kartotečni orman se može virtuelno pogledati sa svih strana. Takođe se može približiti ili udaljiti pogled, zavisno od toga da li orman želite videti detaljnije ili celog u kadru.

Fioke se otvaraju i zatvaraju klikanjem na njih.

3D model je virtuelni trodimenzionalni prikaz nekog objekta. Za razliku od slika ili video klipova, koji su uobičajeni prikaz u današnjem internet svetu, 3D tehnologija, zasnovana na WebGL tehnologiji, omogućava da se bilo koji predmet iz stvarnog sveta uverljivo prikaže na internetu. Uz samu 3D prezentaciju, ona omogućava i visok stepen interakcije (npr. otvaranje ili zatvaranje vrata, fioka, okretanje objekta i sl.).

KARTOTEČNI ORMANI

Kartotečni ormani, kao deo opreme za muzeje, se koriste za odlaganje visećih mapa ili dokumenata A4 formata u ležećem položaju. Ova vrsta opreme za muzeje je rađena varenom metalnom konstrukcijom. Fioke kartotečnih ormana su sa teleskopskim vođicama i onemogućavaju izvlačenje fioka iz ramova. Kartotečni ormani imaju sistem protiv prevrtanja popunjenih fioka, a zaključavanje fioka je centralnom cilindar bravom.

 

Plastificirani su u RAL 7035.

 

Spoljne dimenzije (VxŠxD) kartotečnih ormana su: 1320x420x620 mm.

Ormani za nacrte

Ormani za nacrte su deo opreme za muzeje koji je namenjen arhiviranju dokumenata (planova, nacrta, mapa) velikog formata A1 i A0. Varene su metalne konstrukcije. Ormani za nacrte imaju teleskopske vođice fioka, kao i sistem protiv izvrtanja fioka. Zaključavanje je centralnom cilindar bravom. Daju mogućnost postavljanja ormana jedan na drugi. Ormani za nacrte su plastificirani u boji RAL 7035.

Metalni orman za velike formate
  • za okretanje oko ormana da biste pogledali mreže sa svih strana, držite pritisnuto levo dugme na mišu dok pomerate miš,
  • za približavanje i udaljavanje mrežama, koristite točkić na mišu, ili ga držite pritisnutim dok pomerate miš.

Mreža za slike na izvlačenje se može virtuelno pogledati sa svih strana. Takođe se može približiti ili udaljiti pogled, zavisno od toga da li orman želite videti detaljnije ili celog u kadru.

Mreže se izvlače i uvlače klikanjem na njih.

3D model je virtuelni trodimenzionalni prikaz nekog objekta. Za razliku od slika ili video klipova, koji su uobičajeni prikaz u današnjem internet svetu, 3D tehnologija, zasnovana na WebGL tehnologiji, omogućava da se bilo koji predmet iz stvarnog sveta uverljivo prikaže na internetu. Uz samu 3D prezentaciju, ona omogućava i visok stepen interakcije (npr. otvaranje ili zatvaranje vrata, fioka, okretanje objekta i sl.).

Mreže za slike na izvlačenje

Mreže za slike na izvlačenje se koriste za odlaganje i čuvanje umetničkih dela (slika) u depoima muzeja. Mreže i ramovi za slike na izvlačenje mogu u isto vreme da prihvate veći broj slika, pri čemu se svaka slika pojedinačno odlaže potpuno sigurno i bez oštećenja susedne mrežne jedinice.

 

Mreže za slike na izvlačenje se pomeraju bez vibracija i veoma su stabilne. Metalni noseći ramovi se spajaju na pod i imaju plafonsku montažnu podršku. Njihova najveća prednost je ta što omogućavaju jednostavan pristup slikama, te je prostor depoa muzeja maksimalno iskorišćen. Kada se želi prići tačno određenoj slici, izvuče se okvir i slika je dostupna. Dimenzije mreža u okvirima mogu da se prilagođavaju prostoru i umetničkoj slici.

 

Mreže i ramovi za slike na izvlačenje su čvrste metalne konstrukcije, zasnovane na varenoj tehnologiji izrade. Izrađeni od nereaktivnih materijala, kao što su nerđajući čelik, uz kombinaciju vazdušnih klipova. Ova vrsta materijala ne emituju nikakve supstance čije bi dejstvo ubrzalo ili prouzrokovalo pogoršanje stanja umetničkih slika.

Nosači za muzejske eksponate

U okviru ponude metalne opreme za muzeje, nalaze se i metalni nosači za muzejske eksponate. Ova vrsta metalne opreme za muzeje je rađena po narudžbini, odnosno u grupi je i naših proizvoda „po meri kupca“. Za potrebe muzeja, izrađeni su metalni nosači i to: zidni i samostojeći.

 

Zidni metalni nosači su izrađeni od najkvalitetnijeg lima, zaštićenog kako lakom, tako i procesom plastifikacije ivica nosača. Zidni metalni nosači se fiksiraju vijcima i odlikuje ih visok stepen stabilnosti i nosivosti. Elegantnog su i modernog izgleda, koji se lako uklapa u postojeći enterijer. Boja u kojoj se rade zidni metalni nosači su „po meri kupca“, a u skladu sa potrebama muzeja i eksponata. Lako se demontiraju, bez oštećenja zine površine na kojoj su bili montirani.

 

Samostojeći metalni nosači za eksponate su takođe izrađeni od najkvalitetnijeg lima, fine obrade i neophodne zaštite. Fiksiranje samostojećeg nosača nije potrebno, jer ga odlikuje visok stepen stabilnosti, zbog unutrašnjeg punjenja osnovnog, nosećeg dela samog nosača. Dizajn konstrukcije nosača (bočni delovi po broju, dužini i izgledu) i boja samostojećih nosača za muzejske eksponate se prilagođavaju potrebama kupca.

Naši zadovoljni kupci