Metal Furniture Plus | Sigurnosna oprema Metal Furniture Plus-a
Sigurnosna oprema je specifična vrsta metalne opreme, koja je namenjena čuvanju raznovrsnih predmeta u posebno osetljivim uslovima (zaštitu papirne dokumentacije u vatrootpornim metalnim ormanima) ili pod posebno određenim okolnostima (čuvanje hemikalija i opasnih materija).
Ormani za hemikalije OH1, sef, sefovi, bankarski sefovi, bankarski sef, trezor, sefovi za izdavanje građanima, sef za izdavanje građanima, sefovi za izdavanje, sef za izdavanje, sigurnosna, oprema, vatra, hemikalija, vatrootporni, vatrootporni ormani, vatrootporni orman, vatrootporni ormari, vatrootporni ormar, ormani za čuvanje hemikalija, orman za čuvanje hemikalija, ormari za čuvanje hemikalija, ormar za čuvanje hemikalija, ormani za čuvanje opasnih materija, orman za čuvanje opasnih materija, ormari za čuvanje opasnih materija, ormar za čuvanje opasnih materija, metalni ormani, metalni ormari, metalni orman, metalni ormar, metalna oprema, dokumentacija, zaštita papirne dokumentacije, sigurno, čuvanje, hemikalije, opremanje skladišta, opremanje magacina, ormani, orman, ormar, ormari, metal, metalna, metalne, metalni, Metal Furniture Plus Beograd, skladišta, skladište, magacini, magacin, arhive, arhiva, depoi muzeja, depo muzeja, muzej, sigurnosna oprema, sigurnosni sefovi, sefovi, sef, sigurnosni sef, sigurnosni ormani, sigurnosni ormari, sigurnosni orman, sigurnosni ormar, oprema za muzeje
36
page-template-default,page,page-id-36,bridge-core-3.1.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Sigurnosna oprema

- metalna oprema za zaštitu od vatre i hemikalija -
MFP

Sigurnosna oprema je specifična vrsta metalne opreme, koja je namenjena čuvanju raznovrsnih predmeta u posebno osetljivim uslovima (zaštitu papirne dokumentacije u vatrootpornim metalnim ormanima) ili pod posebno određenim okolnostima (čuvanje hemikalija i opasnih materija). Takođe omogućava visok nivo sigurnosti kod odlaganja i čuvanja ličnih predmeta građana. U okviru sigurnosne opreme, nudimo sledeće proizvode: vatrootporne ormane (VOA), ormane za čuvanje hemikalija i opasnih materija (VOK), ormane za hemikalije OH1 i sefove za iznajmljivanje građanima.

Vatrootporni ormani – VOA

Sigurnosni ormani serije VOA pripadaju grupi sigurnosne opreme, koja je namenjena zaštiti papirne dokumentacije (vatrootporna zaštita 60 minuta za papir). Konstrukciju sigurnosnih ormana čini kućište, koje je dvostrane izrade. Prostor između strana ispunjen je lakim mineralnim punjenjem po DIN 4102 (EN 13501-1). Vrata sigurnosnog ormana VOA su izrađena protivpožarnom trakom. Skrivene šarke omogućavaju otvaranje vrata za 180°. Vrata sigurnosnog ormana se zatvaraju sa trosmernim mehanizmom. Zaključavanje je standardno – orman se zaključava mehaničkom ključnom bravom ili elektronskom bravom kvalitetnog razreda A po CEN. Prema narudžbi kupca je moguće ugraditi i mehaničku kombinacijsku bravu (šifrirku). Boja sigurnosnih ormana serije VOA je svetlo siva – RAL 7035.

Nudimo širok izbor unutrašnje opreme za sigurnosni orman serije VOA:

  • police podesive po visini na svakih 30 mm,
  • ugradni trezor,
  • izvlačne police,
  • izvlačne fioke,
  • izvlačni okvir sa pregradom.

Ormani za čuvanje hemikalija i opasnih materija – VOK

Sigurnosni ormani ove vrste služe za sigurno čuvanje raznih hemikalija u zatvorenom obliku. Konstrukcija ormana je takva da je čini kućište dvostenske izrade. Prostor između stena ispunjen je lakim mineralnim punilom po DIN 4102 (EN 13501-1). Vrata sigurnosnog ormana serije VOK su opremljena protivpožarnom trakom. Sakrivene šarke omogućavaju otvaranje vrata za 180°. Vrata ormana se zatvaraju trosmernim mehanizmom. Sigurnosni orman VOK je opremljen dovodnim i odvodnim otvorom za prozračivanje. Zaključavanje je takvo da se orman zaključava jednom mehaničkom ključnom bravom (sa 2 ključa). Boja sigurnosnog ormana za čuvanje hemikalija u zatvorenom obliku je žuta – RAL 1007.

Unutrašnju opremu sigurnosnog ormana VOK čine:

  • 4 podesive perforirane police (podesive u razmaku 30 mm),
  • sabirno korito na dnu ormana (volumen korita je 123 l, dimenzije: 400x810x380 mm).

Ormani za hemikalije OH1

Metalni ormani za hemikalije OH1 su namenjeni skladištenju opasnih i otrovnih hemikalija. Ormani za hemikalije OH1 su izrađeni od čeličnog dekapiranog lima, koji je debljine 1 mm.

Ovakav način izrade ovih metalnih ormana osigurava visoko nivo bezbednosti odlaganja hemikalija i opasnih materija, uz istovremeno pružanje mogućnosti njihovim lakim rukovanjem. Svaki orman OH1 je sa dvokrilnim vratima, koja se zaključavaju cilindričnom bravom sa dva ključa u tri tačke. Vrata ormana su perforirana zbog potrebe konstantnog provetravanja ormana. Unutrašnjost ormana za hemikalije i opasne materije čine 4 pomerljive police sa posebno izrađenim  okvirima. Police su otporne na kiseline.  Metalni ormani za hemikalije OH1 su bojeni savremenom metodom bojenja – elektrostatička plastifikacija. Metalni ormani za hemikalije su dostupni u bojama RAL 1023 za vrata i RAL 7035 za korpus. Orman se izrađuje u dimenziji  V 1950 mm x Š 950 mm x D 500 mm.

Sefovi za izdavanje građanima

Posebnu ponudu firme Metal Furniture Plus iz grupe metalnih proizvoda u okviru sigurnosne opreme čine sefovi za izdavanje građanima. Sefovi se koriste u bankama, u okviru trezora, za sigurno i bezbedno odlaganje i čuvanje predmeta po izboru građana, kao što su: predmeti velike vrednosti, važna i/ili poverljiva dokumentacija, nakit, novac i ostale dragocenosti.

Standardnu opremu sefova za izdavanje građanima čini uložna kaseta, prilagođena dimenzijama uložnog mesta. Konstrukcija pojedinačnog sefa predstavlja set, koji čini metalno kućište širine 300 mm i dubine 400 mm. Uobičajena ukupna visina setova je 1700-1800 mm sa mogućnošću izbora željene visine uložnih mesta u setu. Sefovi su postavljeni na postolje i međusobno povezani. U skladu sa načinom postavljanja sefova, izrađuju se odgovarajuće obloge (pokrovne, podne) i ugaone ukrasne letve. Vrata sefova su izrađena od aluminijuma debljine 10 mm, ugrađena unutrašnjim šarkama, koje omogućavaju otvaranje vrata za 95º. Na svakim vratima je ugraviran redni broj uložnog mesta. Zatvaranje vrata sefova se vrši direktno zamajcem brave.

Na raspolaganju su dve mogućnosti zatvaranja sefova (po izboru kupca):

  • mehaničkom ključnom bravom sa dva ključna gnezda – za ključ klijenta i bančin ključ,
  • mehaničkom ključnom bravom sa elektronskim zatvaranjem – zamenjuje bančin ključ.

Boja u kojoj se radi kućište, postolje i uložne kasete sefova su svetlo siva (RAL 7035).
Boja vrata je u skladu sa zahtevom kupca (dogovorena nijansa ili eloksirana).

Naši zadovoljni kupci